kolovoza 11, 2007

GOM Player

Program je besplatan, a u sebi osim samog player-a sadrži i kolekciju integriranih video i audio dekodera (MPEG, DivX, XVID, OGG, AC3, itd.).
GOM Player otvara čak i neispravne, odnosno nepotpuno preuzete video sadržaje.
Program ima zanimljivu tražilicu multimedijalnog sadržaja na lokalnom disku Easy Browser, a omogućena je i opcija reprodukcije online, takozvanih streaming materijala.
Proširivost filterima i promjena skin-a, a u ogromnoj kolekciji opcija za podešavanje slike, tona, subtitle-ova i još mnogo toga svaki će korisnik pronaći ono što mu je u datom trenutku potrebno.
Instalacijski programi podržavaju Microsoft Windows 98SE, Me, 2000, XP, 2003 i Vista.
Kod nekih video zapisa je poželjno da imate najnoviju verziju DirectX ili Windows Media Player.

Više informacija i link za skidanje:
GOM Player

kolovoza 09, 2007

Avast! antivirus

Avast! 4 Home Edition je besplatan antivirusni program za kućnu nekomercijalnu upotrebu.
Ovaj besplatni virusni skener štiti vaše računalo od virusa, crva i Trojanskih konja na hard disk-u, CD, E-mail poruci ili prilikom pregleda web stranica. Dodavane dopune (updates) za virusne baze podataka dvaput tjedno su male, brze i pouzdane.

Avast! Linux Home Edition je također besplatan ali za Linux operativne sustave bilo koje distribucije (samo platforma x86).

Avast! 4 Professional Edition nije besplatan. U ovom izdanju nalaze se Script Blocker, Command-line scanner i PUSH updates.

Informacije, novosti i linkovi za skidanje:
Avast! antivirus

kolovoza 07, 2007

BSPlayer

BSPlayer je jednostavan i moćan program za gledanje filmova i slušanje glazbe. Sadrži mnoštvo dodataka i opcija, kao i mogućnost mijenjanja veličine prozora za gledanje prema želji. Moguće je korisničko podešavanje titlova (subtitles) i mnoge druge korisne opcije. Podržava slijedeće video: DIVX, AVI, MPEG 1, MPEG 2, XVID, 3IVX, OGM, matroska, ASF, WMV, DV, M1V, M2V, MOV, MP4, MPV, QT, RM, SWF, VOB, ... i audio formate: WAV, MPA, MP1, MP2, MP3, OGG, AAC, AC3, AIF, RAM, WMA, ...
Za listu izvođenja (playlist) važe formati BST i (od Winamp-a) M3U iz bilo kojeg direktorija (folder) ili URL (web stranice).
Sviđa vam se neki dio scene i želite od nje napraviti sliku postoji opcija Frame Capture, jednostavno kliknete na slovo P i slika se spremi u određenom direktoriju.

Link za skidanje i informacije:
BSplayer