kolovoza 04, 2007

VLC media player

Mogućnosti:
- besplatan je
- podržava veliki broj multimedija formata (MPEG, AVI, ASF, WMV, WMA, MP4, MOV, 3GP, OGG, OGM, Annodex, WAV, DTS, AAC, AC3/A52, FLAC, FLV, Audio CD, DVB, VCD, SVCD, itd.)
- sadrži sve potrebne kodeke (codecs) za sve poznate video formate, čak ne trebate instalirati kodeke da biste gledali divx film na vašem računalu
- mogućnost da pokreće i oštećene/nedovršene video zapise, video zapise koji se još skidaju sa BitTorrent, eMule, itd.
- postoje instalacijski programi za Windows, Mac, Linux (Debian GNU/Linux, Ubuntu, Fedora Core, Familiar Linux, SUSE Linux, Red Hat Linux, Slackware Linux, ALT Linux, YOPY/Linupy, Zaurus, WinCE / PocketPC, Arch Linux), a i za NetBSD, OpenBSD, FreeBSD, Solaris, QNX, Gentoo Linux, Crux Linux

Link za skidanje i informacije:
VLC media player

Ad-Aware

Ad-Aware je alat koji služi za uklanjanje spyware programa. Skeniranje računala može se vršiti na 4 načina: Full System Scan (skeniranje cijelog računala), Smart System Scan (skeniranje samo sustavnih direktorija), Custom (sami birate koji će direktoriji biti skenirani) i Scan Volume for Ads (svaka datoteka se tijekom skeniranja tretira kao zaseban objekt, tako da se onemogućava zaobilaženje kritičnog objekta koji je dodat kao "Data stream"). Kad završi skeniranje sami odlučujete koje ćete datoteke izbrisati ili staviti u karantenu. Uz Ad-Aware dolazi i program Ad-Watch koji služi kao čuvar registry-ja, obavještava vas o svakoj promjeni i pita vas da li tu promjenu želite da obavite. Pošto velika većina spyware programa obvezno ulazi u registry, vjerovatno je da ćete na vrijeme moći da spriječite zarazu. Nove spyware definicije možete skidati preko WebUpdate, za šta možete koristiti i proxy server, a biti ćete obavješteni i ako se u međuvremenu pojavila novija verzija programa. Postoje verzije za skidanje: Free (besplatna), Plus i Pro.
Postoje instalacijski programi za Windows 2000/XP/2003, dok za Windows Vista još nije spreman.

Link za skidanje:
Ad-Aware - antispyware

kolovoza 03, 2007

MSN Messenger

MSN Messenger je program koji služi za neograničeno pričanje (chat) preko interneta putem teksta, glasa ili video sa vašim prijateljima, obitelji ili kolegama.
Također možete slati slike i ostale datoteke, igrati neke igrice, dozvoliti vašem prijatelju da vidi što vi slušate, i možete po želji staviti bilo koju sliku kao avatar, smajlije, pozadinu i još toga.
Iako postoji i Windows Messenger, preporučuje se MSN Messenger zbog više mogućnosti.
Program je besplatan, a postoje instalacijski programi za operativne sustave Microsoft Windows 98/2000/Millennium/XP.
MSN Messenger

kolovoza 01, 2007

LimeWire

LimeWire je najbrži P2P (peer-to-peer) klijent za razmjenu datoteka, pomoću njega možete skidati programe, igrice, video spotove, pjesme, melodije, itd. Dovoljno je samo napisati ključnu riječ u tražilici i LimeWire će izbaciti rezultate koje posjeduje. Limewire ima u sebi ugrađen Media Player, i više od 100 popularnih web stranica za download već spomenutih stvari.
Napisan je u Java programskom jeziku, i LimeWire je moguće koristiti na bilo koji kompjuter u kojemu je instalirana Java Virtual Machine.
Instalacijski programi postoje za Microsoft Windows, Mac OS X i Linux. Za Mac OS 9 i ostale prijašnje verzije morate se spustiti na izdanje LimeWire 4.0.10.
Inače, program je besplatan, dok se PRO naplaćuje.
Bez Spyware i Adware programa.

Link za skidanje:
LimeWire - P2P client

srpnja 31, 2007

YouTube Downloader

YouTube Downloader je besplatni alat za skidanje video zapisa sa YouTube, a video klip možete spremiti u računalu kao MPG, AVI ili FLV video format.
Jednostavno kopirajte URL stranicu od željenog video zapisa i kliknite "Start"!
YouTube Downloader sadrži NO ADWARE, NO SPYWARE, NO REGISTRATION, NO POPUPS, NO MALWARE ili druge neželjene softvere.

Link za skidanje:
YouTube Downloader

srpnja 30, 2007

IrfanView

IrfanView je mali i dovoljno brz alat koji omogućuje pregled digitalnih foto i video materijala. Autor je Irfan Škiljan, rodom iz Bosne i Hercegovine. Ovaj potpuno besplatan preglednik grafičkih sadržaja manji je od 1MB, što garantira brzo preuzimanje, instalaciju i naravno pokretanje ovog programa. Podržava sve tipove multimedijalnih sadržaja počevši od fotografija, preko animacija i audio sadržaja sve do video zapisa. Program je vremenom stekao popriličan broj obožavatelja, a među njima ima i onih koji su riješili da nadgrade osnovnu školjku IrfanView-a, te su svoja riješenja ponudili u vidu plug-inova. Njih je moguće naći bilo na stranici autora programa, ili u bogatoj download bazi TuCows-a.

Link za skidanje:
IrfanView